Reus Empresa

FiraReus Events genera un impacte econòmic de més de 23,4 milions d’euros durant el 2022

Reus Empresa
25-1-2023
FiraReus
Les instal·lacions de firaReus han acollit 117 actes amb un total de gairebé 100.000 assistents. Foto: FiraReus

 

L’any 2022 ha estat l’any de la recuperació en el sector firal i firaReus l’ha tancat generant un impacte econòmic de més de 23,4 milions d’euros, només en l’àmbit de les fires. Després de dos anys sense activitat firal per la pandèmia, 2022 ha estat un any en què aquesta s’ha recuperat i firaReus Events ha tornat a organitzar i acollir fires.

En xifres globals, durant l’any 2022, a firaReus s’han celebrat 107 actes corporatius, 4 congressos, 3 fires externes i 3 internes. El total de 117 actes ha aplegat a gairebé 100.000 persones a les instal·lacions de firaReus. La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, explica que «s’ha detectat una recomanació molt alta dels visitants».

La radiografia

Quant a vendes, la fira que té un major impacte econòmic és exproReus i és de 13 milions i mig d’euros, assolint les dades del darrer estudi d’impacte, dut a terme abans de la pandèmia (2018). Per la seva banda, Tot Nuvis, la segona gran fira de firaReus Events va generar un impacte de mig milió d’euros. Per acabar, l’altra fira interna, el Saló de la Moto, manté el nombre d’expositors i vendes dels anys abans de la pandèmia, amb un impacte econòmic de gairebé 600.000 €.

Pel que fa al perfil de visitants d’aquestes fires, al voltant del 45% són de Reus, mentre que la resta són especialment del Camp de Tarragona. Tot Nuvis té un àmbit geogràfic més ampli, amb més visitants de la comarca del Tarragonès. La recomanació dels visitants és molt alta, un 90% recomanarien les dues fires principals. I, mentre que un dels motius principals de visita a exproReus és per costum i tradició, el 83% de visitants de Tot Nuvis ho fa per a preparar la seva boda, i només el 12% per curiositat o per passejar.

Els expositors enquestats coincideixen que la utilitat de la fira en l’àmbit comercial és elevada: pràcticament tots els expositors consultats han fet contactes. En el cas de Tot Nuvis, un 71% creu que és segur o molt probable que realitzin vendes a conseqüència dels contactes generats durant els dies de fira.

Aquest 2022 firaReus també ha acollit dues fires externes de les quals tenim dades d’impacte. En primer lloc, les vendes realitzades a l’Expofira Km 0, organitzada per NIMA Grup d’Automoció, superen els 6,8 milions d’euros. I, en segon lloc, segons els organitzadors, la Cursa Cicloturista La Mussara, amb la part expositiva de l’EXPOBIKE, ha tingut un impacte de 2 milions.

El turisme de negocis, retorn directe a la ciutat

En l’àmbit de l’activitat professional MICE (Meetings, Incentives, Convention and Exhibition) i el turisme de reunions, l’any 2022 firaReus va acollir 4 congressos: 2 vinculats a l’àmbit de l’ensenyament i 2 de l’àmbit de la salut, un eix estratègic de ciutat que es treballa molt estretament amb els diferents caps de servei de l’Hospital Universitari de Sant Joan. D’aquests 4 congressos organitzats l’any passat, la meitat tenien visitants d’arreu de l’Estat.

Segons Pallarès, «en el cas del turisme de negocis, el retorn és directe a la ciutat que acull el congrés, en aquest cas, Reus i repercuteix en hotels, restauració i oci, entre d’altres».

2023, l’any de la consolidació

Tenint en compte els inputs de les principals associacions de fires i de sector MICE de Catalunya i l’Estat, el 2023 serà l’any de la consolidació del calendari i també de la reorientació de l’activitat per continuar oferint cada cop una millor experiència al visitant. Des de firaReus Events es confia superar la xifra global d’esdeveniments de l’any passat. Ara per ara ja hi ha confirmats 5 congressos, tres dels quals són del sector sanitari, tres fires pròpies i tres fires externes.

L’equip de firaReus Events treballa en l’organització de jornades i esdeveniments vinculats als sectors estratègics de la ciutat com són les TIC, que treballem en col·laboració amb el Clúster TIC, i, d’altra banda, el sector agroalimentari, en línia amb el Hub Foodtech & Nutrition, que presentarà el seu calendari d’activitat per a aquest 2023 en les pròximes setmanes.

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa