Reus Empresa

El Servei d’Assessorament a l’Empresa i l’Emprenedoria de Reus incorpora nous programes per consolidar i fer créixer les empreses

Reus Empresa
17/10/2022
El regidor, Carles Prats, atenent els mitjans de comunicació

 

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha presentat aquest matí en roda de premsa les novetats que incorpora aquest trimestre el Servei d’Assessorament a l’Empresa i l’Emprenedoria. El servei inclou dues noves línies de treball per donar suport, consolidar i fer créixer projectes i empreses ja creades: el programa de suport a sectors estratègics i el programa de suport especialitzat. Aquestes dues línies s’afegeixen al programa de suport a la creació de noves empreses i als itineraris d’acompanyament a l’emprenedoria que ja es portaven a terme.

En col·laboració amb l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, aquest mes de novembre s’iniciarà el nou programa d’assessorament individualitzat i programes d’incubació per al sector de l’economia social i solidària. Aquest servei s’afegeix al suport específic que ja s’ofereix a un altre sector considerat estratègic, el del comerç, iniciat al juny de 2021 amb el serveis d’acompanyament que ofereix el projecte Reus Espais Vius.

El principal objectiu del programa és fomentar l‘economia social i solidària com una eina d’emprenedoria arrelada a la ciutat, compromesa amb l’economia justa i sostenible i conscient dels reptes ecològics. El programa seleccionarà 10 projectes de la ciutat, i la seva zona d’influència, que rebran un programa intensiu de formació i assessorament expert de 25 hores de durada durant el mes de novembre. Al final de l’itinerari de capacitació, entre totes les iniciatives participants, s’escolliran els tres projectes d’emprenedoria més desenvolupats  i estratègics que tindran la oportunitat d’incorporar-se al programa d’incubació de projectes durant un any.

El període d’inscripció en el programa és del 19 al 28 d’octubre al següent enllaç: https://serveis.coopcamp.cat/program/programa-dincubacio-estrategica-de-lemprenedoria-reus#

L’altre servei que s’incorpora és el de suport especialitzat. Aquest programa compta amb professionals experts per a consolidar i fer créixer empreses i projectes que tenen menys d’1 any de vida. El suport especialitzat s’iniciarà també al mes de novembre amb un programa per desenvolupar el pla econòmic-financer a càrrec de Xavier Càmara, de la càtedra d’Emprenedoria de la URV. El programa constarà de dues sessions amb grups reduïts. Les incripcions s’obriran al mes de novembre.

Aquests dos nous programes s’incorporen al programa de suport a la creació de noves empreses que inclou dos itineraris: l’assessorament individual per part de professionals de l’emprenedoria i les sessions en petits grups que tracten aspectes genèrics com són les formes jurídiques; els tràmits amb l’administració; el pla d’empresa o el  finançament, ajuts i subvencions. Les inscripcions es fan a través del següent enllaç: inscripcions.reus.cat/itineraridacompanyamentalemprenedoria

També continuarà la programació de càpsules d’innovació i estratègia amb de quatre a sis sessions per any. El 10 de novembre tindrà lloc la primera sessió d’aquest trimestre: Sostenibilitat i el triple impacte en el model de negoci com a element de valor, a càrrec de Talentea.

En aquest sentit, el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha explicat que «la Regidoria té com a un dels seus objectius prioritaris vetllar perquè les persones emprenedores puguin fer realitat la seca idea de negoci, fomentant així l’autoocupació però també ajudar a consolidar i acompanyar els projectes ja existents, perquè les empreses creixin i es consolidin incorporant a nous treballadors».

Serveis d’atenció

Sota l’eslògan «Acompanyem des de la proximitat, inspirem des de la professionalitat», el servei d’assessorament a l’emprenedoria i l’empresa compta amb un equip de professionals especialitzats per acompanyar en la posada en marxa de projectes professionals de tot tipus. Aquest servei no té cap cost per a les persones interessades. El servei té un punt d’atenció a l’Antic Hospital al carrer de Sant Joan.

Per tal de rebre assessorament o participar en qualsevol dels programes cal demanar cita prèvia enviant un missatge a info.empresaiocupació@reus.cat o trucant al telèfon 977010003.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa