Reus Empresa

El Reus Technology Summit posa el focus en les tecnologies que marcaran l’any 2024

Reus Empresa
14/12/2023
Durant la jornada s’han explorat tendències, tecnologies i àrees clau com el talent a través d’una desena de conferències.

Dues-centes persones han participat aquest dijous en la primera edició del Reus Technology Summit. La jornada, organitzada per REDESSA i el Clúster TIC Catalunya Sud, ha reunit a una desena de professionals d’alt nivell del sector tecnològic i digital, els quals han abordat les 10 tecnologies que marcaran l’any 2024. Tot plegat, amb la voluntat de generar un espai de referència al voltant de la divulgació tecnològica, que permeti establir aliances empresarials i institucionals. Durant la benvinguda de l’acte, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha afirmat que «fem una aposta clara per captar talent que ajudi a transformar la ciutat en els pròxims anys» i ha afegit que: «les noves tecnologies han de tenir un impacte en la vida de les persones i contribuir a millorar el seu el dia a dia»

Entre els temes on s’ha posat el focus hi ha les possibilitats en el camp de la Intel·ligència Artificial i la capacitat d’aquesta tecnologia per oferir serveis i marcar la diferència en la personalització de productes o aplicacions a mercats locals. També s’ha destacat com la indústria 4.0 està transformant el sector de productes de gran consum, els reptes i estratègies essencials per les empreses en ciberseguretat, les implicacions dels metaversos, el futur del 5G i les perspectives del 6G i el seu impacte en les comunicacions i la indústria, les tendències financeres i monedes en entorns digitals.

El president del Clúster TIC Catalunya Sud, Pablo Mazón, ha posat en valor la gran acollida de la proposta i ha afirmat que esdeveniments com aquest «contribueixen a situar el hub tecnològic de la Catalunya Sud al mapa i a reforçar la projecció del territori i les seves empreses tecnològiques». Mazón ha agraït també el suport de les institucions a Reus perquè «aquest sigui un projecte a llarg termini i el TIC Sud sigui un eix transversal per potenciar l’ecosistema tecnològic».

Per la seva banda, el regidor d’Economia, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha remarcat que «Reus s’ha posicionat com a ciutat tecnològica i com a pol d’atracció d’startups a través d’eines com la Incubadora TIC. De cara al 2024 potenciarem les accions en l’àmbit del coneixement i el talent».

Gina Tost, Secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, ha estat l’encarregada de tancar l’acte i ha celebrat l’impuls «d’iniciatives innovadores d’aquestes característiques al territori i el paper clau del sector tecnològic per avançar.» La jornada, celebrada a l’Auditori Antoni Gaudí de firaReus Events, ha estat conduïda per la periodista i divulgadora TIC, Mariola Dinarès.

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa