Reus Empresa

El projecte Reus Espais Vius apropa el ‘triple impacte’ a emprenedors de la ciutat

Reus Empresa
13/12/2023
L’acte va tenir lloc a l’Espai Llotja.

 

L’Espai Llotja de Cambra Reus va acollir ahir, 12 de desembre de 2023, la jornada d’emprenedoria ‘Reus Espais Vius i les empreses de Triple Impacte’. La jornada ha volgut reivindicar les empreses sostenibles i generar un espai de debat que ha servit per explicar aquest concepte del ‘triple impacte’ a una trentena d’emprenedors de diferents punts de la ciutat.

U n impacte que fa referència a l’àmbit social, a través de polítiques d’igualtat i de col·lectius prioritaris; ambiental, a través de materials reciclables o de l’eficiència energètica; i econòmica, a través de proveïdors de proximitat, l’economia circular i el comerç just. Es tracta d’un requisit indispensable que havien de complir els projectes que s’han acabat instal·lant als ravals de Robuster i de Sant Pere gràcies al projecte de revitalització urbana i comercial de Reus Espais Vius.

Moltes vegades, quan es parla d’aquesta tipologia d’empreses tenim com a referents empreses grans amb pressupostos alts i molts recursos. Amb el projecte Reus Espais Vius, ha quedat demostrat que microempreses i empreses petites també poden ser empreses sostenibles i tenir un impacte directe en el seu entorn.

En aquesta línia, el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, ha remarcat la «importància de compartir amb emprenedors de la resta de la ciutat el model d’èxit que ha generat el projecte de Reus Espais Vius i que ha evidenciat que aquelles iniciatives empresarials que adopten aquests valors tenen un impacte positiu en el posicionament del negoci però també en la seva relació amb l’entorn».

La jornada ha comptat amb la ponència d’Imma Pérez, consultora especialitzada en sostenibilitat i innovació. Pérez ha explicat el marc teòric als assistents i després ha arribat el torn d’una taula rodona amb empreses que han decidit instal·lar el seu projecte empresarial en aquesta zona de la ciutat amb els valors del ‘triple impacte’.

L’acte, organitzat per la Regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació, ha comptat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç i el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

La comunitat emprenedora de Reus Espais Vius tanca l’any

Dijous al vespre, el Centre d’Amics de Reus acollirà el tancament del cicle de trobades iniciat aquest 2023 per part de la comunitat emprenedora de Reus Espais Vius. Es tracta d’un espai de trobada col·lectiu del que formen part les noves empreses creades a través del projecte i d’altres que ja estaven instal·lades a la zona dels ravals de Robuster i de Sant Pere.

Aquesta darrera trobada de l’any, amb un to més festiu, servirà per compartir sensacions i experiències però també per continuar treballant en projectes i iniciatives conjuntes. Tot i aquesta continuïtat, la trobada sí que servirà de punt i a part pel que fa al seguiment de la regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació, que els ha fet l’acompanyament durant aquests primers mesos de la creació d’aquesta comunitat, que ara seguirà el seu propi camí.

Et podria interessar:

incubadora
S'obre el període de captació de projectes per a la 4a edició de la Incubadora TIC i Foodtech
Sessió-Emprèn-Talent.-Fracàs-viure_l-i-aprendre_n
Nova sessió del cicle 'Emprèn Talent' per afrontar el fracàs i treure'n partit
redessa
L'Ajuntament de Reus inaugura el nou espai per a la promoció econòmica
històries empresarials reus empresa