T.E.
19/02/2025

El Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil que es du a terme a l’Ajuntament de Reus des del Casal de Joves de La Palma ha aconseguit inserir 94 persones joves, tant laboral com acadèmicament, durant l’any 2024. Aquest servei es va començar el desembre de 2023 i té una durada d e tres anys. El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Reus, Daniel Marcos, ha manifestat que, » aquest primer any hem tingut uns resultats molt positius, ja que s’han atès 148 joves, amb un alt índex d’inserció final».
Aquest programa consisteix en fer orientació acadèmica i laboral a joves d’entre 16 i 29 anys, xerrades a centres educatius i altres punts de la ciutat i coordinació amb els diferents agents implicats.
A part de l’atenció juvenil, s’han realitzat 51 xerrades i tallers en diferents centres educatius i espais de la ciutat.
Gràcies als resultats obtinguts l’equip impulsor ha pogut participar a un col·loqui de Bones pràctiques, per tal de compartir amb altres professionals els recursos i estratègies que hem utilitzat per obtenir aquests resultats. També han participat a diferents fires del territori, destacant la ponència a la Fira de FP Dual organitzada per la Cambra de Comerç de Reus.
Segons el regidor de Joventut, «ens proposem continuar treballant en la mateixa línia, millorar els resultats obtinguts aquest darrer any i apropar els joves de la ciutat als recursos i activitats que s’ofereixen des del Casal de Joves de La Palma».
Pel que s’ha pogut constatar hi ha una gran necessitat d’orientació. Les estratègies i accions que es realitzen en el mrc d’aquest programa passen per diferents reunions de coordinació amb l’equip del Casal per preparar activitats diferents; reunions amb tècniques del Servei d’Orientació Juvenil i també amb el SOC de Reus i Cambrils per establir una línia de treball; difusió i publicitat del programa, per tal d’arribar al major nombre possible de joves; coordinació amb els centres educatius, tant per fer tallers i sessions informatives, com per a la gestió dels alumnes en risc d’abandonament; coordinació amb altres entitats de la ciutat i empreses del territori per conèixer l’entorn productiu i propiciar visites amb els joves a les empreses, i participació a fires d’ocupació i educació, així com atenció directa amb els i les joves a la mateixa Oficina.
El regidor Marcos ha explicat que «es tracta d’oferir un acompanyament i atenció personalitzades en funció de les necessitats i característiques de l’usuari on es pugui crear un vincle de confiança amb la persona jove per tal de detectar les seves necessitats i oferir-li un itinerari personalitzat en el qual ell o ella és el protagonista. Treballem amb una coordinació i comunicació molt estreta amb els diferents agents de la ciutat, ja que intentem vincular als joves amb els diferents recursos i empreses del territori».