Reus Empresa

El Gremi de la Construcció del Baix Camp presentarà al·legacions a la pujada d’impostos de l’Ajuntament de Reus

Reus Empresa
22/11/2023
Representants del Gremi han mantingut una reunió de treball amb el regidor d’Hisenda, Manel Muñoz, i el de Promoció Econòmica, Josep Baiges.

El Gremi de la Construcció del Baix Camp ha decidit presentar al·legacions a la pujada d’impostos prevista a les ordenances municipals aprovades inicialment pel govern de l’Ajuntament de Reus en sessió plenària fa unes setmanes. Després de mantenir una reunió de treball entre una delegació del Gremi, i el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Reus, Manel Muñoz, que va estar acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Josep Baiges, els representants del sector de la construcció presentaran diverses al·legacions per tal que el consistori reusenc es replantegi l’increment de l’ICIO i l’IBI, ja que considera “que aquesta pujada per ser molt perjudicial per al sector, que ja es troba en un moment complicat”.

Des del Gremi, el seu president, Ton Sentís, agraeix la bona predisposició de l’Ajuntament de Reus i especialment la del regidor d’Hisenda per mantenir una trobada que ha estat profitosa i que ha servit per traslladar als polítics de la ciutat les inquietuds del sector de la construcció. Per aquest motiu, els assessors jurídics del Gremi es troben en aquests moments redactant les al·legacions que contemplen la congelació dels impostos o, si més no, una pujada progressiva que redueixi les afectacions negatives que els empresaris consideren que pot tenir sobre el sector.

El Gremi de la Construcció del Baix Camp ja va assegurar fa unes setmanes, que trobava molt preocupant que alguns ajuntaments, com el cas de Reus o Tarragona, hagin optat per pujar l’ICIO fins al 4%, que és el màxim que ara mateix permet la llei. Cal recordar que aquesta proposta suposarà un increment del 45% en aquest impost respecte de la quantitat que es pagava fins ara.
Aquest increment dels impostos directes que han de pagar els propietaris que volen fer obres en un habitatge, construir-ne un de nou o pels promotors que volen impulsar una promoció, suposen un nou increment en els costos finals. No s’ha d’oblidar que ens trobem en un moment amb una gran pressió inflacionista, tant per l’increment de les matèries primeres, l’increment de les despeses d’energia i els carburants i per l’alça dels tipus d’interès. Tot sumat és un cost letal que pot paralitzar el sector de la construcció, que en els últims anys, tot i la sotragada de la Covid, semblava que repuntava.

Per exemplificar el que suposa l’increment de l’ICIO es pot afirmar que un bloc de 30 pisos que fins ara aquest impost suposava 2.600 euros per pis, amb la pujada previst a Reus o a Tarragona, el cos serà de 3.800 euros per pis, quantitat que implicarà un encariment del cost de l’habitatge i de retruc, el cost d’un possible lloguer.

Et podria interessar:

descarga (19)
Un mar de petroli
premis_tic_rdp_1
El Clúster TIC Sud i REDESSA impulsen els primers Premis TIC Catalunya Sud
Presentació_renovació_conveni_Reempresa-1-20240617120520
L’Ajuntament de Reus aposta per Reempresa per impulsar el teixit empresarial de la ciutat i evitar el tancament de negoci
històries empresarials reus empresa