Reus Empresa

El govern de Reus fa balanç dels primers dies de l’acció en l’àmbit de promoció econòmica i anuncia noves propostes

Reus Empresa
2/10/2023
El govern de Reus ha anunciat noves propostes en l’àmbit econòmic.

 

El govern de Reus ha fet balanç aquest dilluns, 2 d’octubre, dels 100 primer dies de l’acció de govern del mandat 2023-2027. L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; i els tinents d’alcaldessa, Noemí Llauradó i Daniel Rubio, acompanyats de l’equip de govern han desgranat en roda de premsa les principals accions executades.

En l’àmbit de promoció econòmica, el govern treballa per a la implantació i creació de tot tipus d’empreses. Des d’emprenedors i pimes a grans empreses, com ara P3 Logistic Parcs, que ha comprat uns terrenys de 17,5 hectàrees per construir una nau de més d’11 hectàrees al sector H12, també conegut com a Mas Sunyer. Es tracta del major projecte logístic en curs a Catalunya i confirma la ubicació estratègica i les possibilitats que té Reus en l’àmbit logístic Igualment, en unes setmanes s’anunciarà una instal·lació empresarial important al Centre per a Bioempreses, en desús des de fa més de 12 anys. En la mateixa línia, s’ha començat a avaluar la construcció i posada en funcionament del segon edifici del Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID 2).

Així mateix, el novembre arrencaran els actes de celebració del 30 aniversari de Redessa, que actualment compta entre tots els seus centres amb unes 150 empreses que donen feina a 1.400 treballadors.

Finalment, aquest mes de setembre s’han presentat una nova convocatòria d’ajuts per a les empreses i autònoms que ampliïn la seva plantilla amb la contractació laboral de persones en situació d’atur. S’ha dotat amb 100.000 euros i podran ser beneficiàries les empreses amb menys de 50 treballadors.

D’altra banda, a partir del novembre l’empresa elèctrica municipal, Reus Energia, podrà operar com a comercialitzadora. El primer any permetrà un estalvi de 80.000 euros en la factura que paga l’Ajuntament de diferents equipaments municipals i l’enllumenat públic de la ciutat.

La prioritat de les accions quedarà reflectida en els pressupostos i en el Pla d’Acció Municipal 2023-2027, que el Govern ja ha començat a redactar. El primer esborrany es tindrà a l’octubre amb l’objectiu que les primeres actuacions s’incloguin al Pressupost 2024. Serà un document sotmès a la participació ciutadana.

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa