Reus Empresa

El Centre MQ tanca el 2022 en positiu gràcies a l’increment d’activitat i pagarà el 100% dels objectius variables a tot el personal

Reus Empresa
29/03/2023

 

El Centre MQ Reus ha presentat resultats positius de l’exercici 2022 davant del seu Consell d’Administració. Uns resultats econòmics que són deguts, principalment, a l’esforç del personal per incrementar els ingressos, la diversificació de l’activitat i la millora de les tarifes. I, també, per la contenció de les despeses de subministraments, aprovisionaments i espais, que gràcies al pla d’ajust que ha vingut aplicant el Centre MQ han facilitat aquests números positius.

En concret, els ingressos s’han incrementat en 4,1 M€ per l’aplicació de cinc mesures principals:

  • Augment de l’activitat
  • Desenvolupament de la cartera de serveis
  • Increment dels serveis quirúrgics per a la sanitat pública
  • Increment de tarifes tant a CatSalut i diverses mútues
  • Repercussió dels costos dels serveis administratius

Les despeses, per la seva banda, també s’han incrementat en 2 milions, però no han crescut en la mateixa dimensió que ho han fet els ingressos. Mesures de racionalització com l’optimització de consums, subministraments i despeses de proveïdors i la reducció dels imports per lloguer d’espais també han contribuït a contenir la despesa

El regidor de Salut de l’Ajuntament de Reus, Óscar Subirats, considera que «aquests bons resultats econòmics ens permeten seguir avançant en la mateixa direcció: fer un centre hospitalari modern, competitiu, àgil i molt atent a les innovacions tecnològiques i a la demanda de serveis de la societat».

Compromís amb les treballadores i els treballadors

La millora de la situació econòmica del Centre MQ s’ha aconseguit sense haver de fer cap acomiadament relacionat amb la situació econòmica, que era un dels compromisos que havia assumit l’Ajuntament de Reus. A més, la correcció dels resultats ha permès satisfer el 100% dels objectius variables (DPO) a les treballadores i treballadors, un fet que no succeïa des dels anys 2016 i 2018.

També ha millorat notablement la situació patrimonial del Centre MQ gràcies a la voluntat de l’Ajuntament de materialitzar l’adscripció dels espais de l’antic hospital per unificar tota l’activitat en un únic edifici. Un fet que, a més, millora la capacitat d’inversió del Centre MQ amb uns actius actuals de gairebé 20 M€.

Uns recursos que permetran planificar la segona i tercera fase de les obres a l’edifici del carrer Vapor Nou i afrontar les inversions tecnològiques i sanitàries pendents, que són clau per seguir millorant la competitivitat del Centre MQ. En aquest sentit, el Consell d’Administració ha aprovat començar la tramitació de les obres de la 3a i 4a planta de l’Edifici Vapor de forma immediata.

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa