Reus Empresa

Dues startups de la Incubadora TIC de REDESSA, entre les 100 més innovadores de l’Estat Espanyol

Reus Empresa
10/01/2023
Han estat reconegudes en el rànquing que analitza totes les startups instal·lades als parcs científics de l’Estat Espanyol.

 

El portal web de referència de l’ecosistema de startups a l’Estat Espanyol, El Referente, ja ha publicat el llistat de les 100 millors startups instal·lades als Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE). En aquesta edició, hi apareixen dues startups de la Incubadora TIC de REDESSA, EHealthAI i Biophenolics, participants de la segona i tercera edició de la Incubadora, respectivament.

El regidor de Promoció Econòmica, Coneixement i Innovació i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, assegura que «la Incubdora TIC és una de les millors eines de les quals disposem a l’Ajuntament de Reus per a impulsar els projectes tecnològics. Pròximament s’obrirà la convoctòria de cara a l’edició de 2024».

EhealthAI s’ha classificat en la categoria d’Informació, Informàtica i Telecomunicacions, per la seva activitat de programació i consultoria informàtica. Aquesta startup desenvolupa una plataforma d’aplicacions d’intel·ligència artificial per a l’àmbit de la salut, per a facilitar la detecció de malalties, com ara el càncer de pell. Segons l’informe, té una facturació anual entre 0-10.000 € i una inversió captada d’entre 100.000 €-250.000 €. Més informació a: https://ehealthai.eu/

De la seva banda, Biophenolics entra en la categoria agroalimentària-biotecnològica. La seva activitat consisteix en el desenvolupament de productes nutricèutics innovadors, amb base científica, fent servir diferents matrius alimentàries i incorporant especialment polifenols, però també vitamines, minerals i altres extractes vegetals, per a la millora de la salut i el benestar de les persones en l’àmbit físic i emocional. També s’han indicat les seves dades de facturació i d’inversió, que corresponen a un 50000-100.000 € de facturació anual i 0-10.000 € d’inversió captada. Més informació a: https://biophenolics.com/

El rànquing reconeix l’esforç i creixement d’startups que aposten per la innovació en diversos àmbits de la societat i abasta sectors que van des de la biotecnologia fins a la intel·ligència artificial. A més, també reconeix la seva contribució a la creació de solucions transformadores que estan donant forma al futur de la innovació a l’Estat.

Per tal de ser una de les startups preseleccionades, l’empresa havia d’estar creada a Espanya, comptar almenys un fundador espanyol i haver esta constituïda en els últims tres anys (des del 2021 fins al 2023). A més, entre els requisits també hi ha que comptin amb un component innovador o disruptiu i que tinguin un model de negoci estable.

El jurat ha estat format per analistes dels fons Hyperion Ups, Kibo Ventures, Swanlaab, Angels Capital, BStartup, TheVentureCity i Faraday Venture Partners.

Recordem que en el rànquing de l’any passat, una altra startup de la Incubadora TIC, Kompy, també va ser reconeguda en aquesta classificació.

Et podria interessar:

descarga (19)
Un mar de petroli
premis_tic_rdp_1
El Clúster TIC Sud i REDESSA impulsen els primers Premis TIC Catalunya Sud
Presentació_renovació_conveni_Reempresa-1-20240617120520
L’Ajuntament de Reus aposta per Reempresa per impulsar el teixit empresarial de la ciutat i evitar el tancament de negoci
històries empresarials reus empresa