Reus Empresa

Aigües de Reus licita la recuperació de la Bassa Nova

Reus Empresa
22/12/2022
El projecte de recuperació que Aigües de Reus durà a terme a la Bassa Nova i al seu entorn. Foto: Ajuntament de Reus

 

Aigües de Reus ha enllestit definitivament la redacció del projecte de recuperació de la Bassa Nova, al voltant del passeig de la Boca de la Mina. El passat 13 de desembre, es va publicar la licitació del contracte d’obres. El projecte té com a objectiu la recuperació de l’antiga bassa com a element patrimonial.

La Bassa Nova (actualment en desús) és una infraestructura de finals del segle XIX que estava destinada a l’emmagatzematge i distribució d’aigua per al seu consum. Està situada molt a prop del passeig de la Boca de la Mina. De la mateixa manera que passa amb el passeig, la bassa era un indret popular, en haver-hi famílies que s’hi apropaven a berenar.

La recuperació de la Bassa Nova implicarà la restauració dels seus elements originals. Alhora, es dotarà tot l’espai d’un sentit urbà. En conseqüència, l’aigua hi tornarà a córrer i a omplir la bassa, tant amb finalitats de regadiu com recreatives. Comptarà amb un moll lúdic que permetrà apropar-se a nens i adults amb la idea de fer-hi navegar vaixells teledirigits.

Pel que fa a l’entorn immediat, el projecte preveu l’enjardinament, la construcció de grades d’obra vista i la millora urbana del camí que comunica el passeig de la Boca de la Mina amb el Camí de la Pedrera del Còbic, que dona accés a la bassa. Com afirma la memòria, és obvi que “la intervenció a l’entorn urbà del nord de Reus hagués quedat coixa si no incorporés urbanament aquest indret popular, important i actualment molt deixat”. Tot plegat implica intervenir en una superfície de 3.907,02 metres quadrats, amb un pressupost de 741.763,31 euros.

Et podria interessar:

descarga
Mitma formalitza per 821.563 euros la redacció del projecte de la variant de la carretera N-420, al seu pas per Gandesa
benvinguda5
La Torre del Llimó de Cambrils allotja vuit noves empreses i persones emprenedores
descarga (4)
Empresaris inventors
històries empresarials reus empresa