Reus Empresa

Els projectes innovadors i la seva gestió a la indústria agroalimentària centren la jornada del Hub Foodtech & Nutrition

Reus Empresa
18/10/2023
L’acte organitzat ha convocat a uns 40 assistents.

 

El Hub Foodtech & Nutrition ha organitzat conjuntament amb la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial una nova jornada sobre com es gestionen nous projectes del sector agroalimentari des de la innovació, el creixement i la inversió. La vicerectora de Valorització del Coneixement, Transferència i Ocupabilitat de la URV, Ercília Garcia i el regidor de Promoció Econòmica i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, han fet la benvinguda oficial a la jornada que ha tingut lloc, aquest matí, a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV. En el seu discurs, el regidor ha destacat “el paper de la Universitat Rovira i Virgili al territori i el valor emocional que tenen les facultats de Reus per a la ciutadania” alhora que ha ressaltat “el potencial del Hub Foodtech & Nutrition, com a nexe entre el coneixement que es genera a la URV, tant en l’àmbit econòmic com en el de la nutrició, amb les empreses”.

Durant la jornada, moderada pel divulgador científic i tecnòleg alimentari, Mario Sánchez Rosagro, s’han exposat alguns projectes innovadors de la indústria agroalimentària de la Catalunya Sud i el seu model de gestió.

El fundador d’Ivoro Ventures, Pedro Álvarez Bretones, ha donat a conèixer algunes startups que estan treballant projectes innovadors en l’àmbit europeu, moltes de les quals se centren en productes que promouen un sectora alimentari més sostenible, amb accions vinculades a la reducció de la petjada de carboni, la reducció de la utilització de fertilitzants químics, la producció d’aliments amb un alt valor nutricional. Precisament en aquest sentit, s’han pogut escoltar les experiència d’empreses com Zyrcular Foods, que treballa especialment la proteïna alternativa i també s’han exposat alguns dels projectes d’innovació de grans empreses del territori de la mà de Bernat Sabe Gavin, responsable d’I+D de la divisió BAIN de Borges; Emili Anglès, Industry 4.0 Development Lead Kellanova (Kellogg’s) i Victor Rubio, Strategy and Innovation director Masergrup (Fruselva i Vermuts Miró).

De la seva banda, J.M. Cobo, CEO Tranxforma Food, ha presentat eines, models i casos d’èxit en la inversió agroalimentària i, per finalitzar, el director d’R+D d’Ametller Origen, Joan Simó, ha explicat com impulsar la innovació a les empreses, partint de zero.

El Hub Foodtech & Nutrition és una iniciativa impulsada des de REDESSA que promou la creació d’un ecosistema de col·laboració publicoprivat d’empreses, institucions i centres de recerca de l’àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud. Actualment, el Hub compta amb més de 50 empreses i institucions adherides.

L’acte ha convocat a uns 40 assistents, la majoria dels quals representants d’empreses adherides al Hub, i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili i el suport de REDESSA i la Diputació de Tarragona.

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa