Reus Empresa

P3 Logistic Parks compra un terreny de 175.000m2 a Reus per construir una nau de 111.250m2, el major projecte logístic actual de Catalunya

Reus Empresa
19/09/2023
Reunió entre l’Ajuntament i P3 Logistic Park per la compra del sector industrial H12

 

P3 Logistic Parks, inversor patrimonialista, promotor i propietari d’immobles logístics paneuropeu, ha comprat un terreny de 175.000m² per construir una nau logística de 111.250m2, l’equivalent a 15 camps de futbol, al sector H12 (Mas Sunyer) de Reus. Sobre aquesta operació ja van donar al nostre mitjà notícia.

La nau oferirà les millors instal·lacions en termes d’aprofitament de l’espai, operativitat i eficiència energètica. Els treballs de construcció d’aquest actiu estan previstos que comencin durant la segona meitat del 2024 i finalitzin un any després, a mitjans del 2025.

Les instal·lacions estan projectades per prestar serveis d’emmagatzematge i distribució i estan ubicades a Reus, una zona d’alt valor logístic a Catalunya. L’actiu tindrà amb una superfície total de 111.250 m2, incloent-hi un magatzem de 107.900 m2 i àmplies oficines de 3.350 m2. A més, la nau tindrà una alçada lliure d’ 11,5 m, permetent un elevat aprofitament dels espais. La nau disposarà de molls de càrrega i places d’aparcament.

El projecte logístic comptarà amb la certificació BREEAM Excellent, una exigent acreditació que garanteix la sostenibilitat de la nau. A més, tot el recinte estarà equipat amb il·luminació LED i tindrà una instal·lació fotovoltaica amb una potència de 1.1 MW.

Aquesta operació consolida Reus com a zona d’alt valor i suposa un impacte econòmic significatiu per a Tarragona i la comarca del Baix Camp.

En aquesta operació, P3 ha estat assessorat per TADEC per a la part enginyeria, Arcadis per a la Technical due diligence i per HSF en els aspectes legals. La consultoria Colliers va assessorar la part venedora.

Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, ha valorat molt positivament el projecte de P3 Logistic Parks a Mas Sunyer i ha destacat el treball de l’administració municipal per facilitar la generació de nova activitat econòmica i ocupació. «La plataforma logística passarà a ser la implantació empresarial més important pel que fa a espai ocupat a la ciutat i tindrà un impacte econòmic significatiu per a Reus i el seu entorn. A més, aquesta operació consolida la ciutat com una zona d’alt valor per la seva activitat econòmica i ubicació estratègica, convertint-se cada vegada més en un mercat atractiu per a operadors nacionals i internacionals», ha subratllat.

Javier Mérida, director general de P3 a Espanya, ha subratllat que aquest projecte a Reus és un dels més grans del portfoli de la companyia i busca satisfer la demanda existent de sòl a Catalunya. «Després de 4 anys de dura feina, a P3 estem molt il·lusionats amb el llançament del nostre projecte a Reus. Amb aquest desenvolupament refermem l’aposta pel mercat català i contribuïm a millorar els nivells baixos de disponibilitat de superfícies logístiques de gran format en localitzacions estratègiques per a la distribució regional i internacional multimodal», ha apuntat.

Reus, una ubicació amb alt valor estratègic

Reus està situada en una zona estratègica per a la logística catalana i espanyola: en ple corredor del Mediterrani, a 5 i 10 quilòmetres de l’Aeroport de Reus i Port de Tarragona, respectivament, i a una hora de trajecte de Barcelona. De la mateixa manera, Reus té connexió directa a l’AP7, A2 i A7 i la seva rodalia amb el sud de França augmenta l’atractiu d’aquest actiu logístic.

P3, un dels principals propietaris a Espanya

P3 Logistic Parks va començar a operar el 2016 i està especialitzada en l’adquisició i gestió d’actius immologístics. El seu porfoli està compost per més d’una vintena d’actius que sumen 835.000 m ² i una bossa de sòl per al desenvolupament de més de 230.000m2 addicionals. A més, la socimi a Espanya compta amb una sòlida base de clients entre les quals destaquen companyies com Seur, Montfrisa, El Corte Inglés, Correus, Amazon, Airbus, DHL i Groupe CAT.

D’aquesta manera, P3 continua consolidant-se com un dels principals propietaris de naus logístiques a Espanya i reforça la seva presència a Catalunya, on ja compta amb dos actius a Abrera i Parets del Vallès, que sumen més de 40.000m2.

Aquest desenvolupament se suma a l’anunciat el mes de juliol a Sant Fruitós, on construirà una nau logística de 33.000m2. Les obres estan previstes que finalitzin el primer trimestre de 2025.

Sobre P3 Logisitic Parks

P3 és un inversor a llarg termini, gestor i promotor de magatzems europeus amb més de 7,6 milions de m² d’actius gestionats i un banc de sòl d’1,9 milions de m² per al seu desenvolupament. P3 desenvolupa activitats comercials a 12 països i fa més de dues dècades invertint i desenvolupant als mercats europeus. Amb seu a Praga, P3 ocupa més de 250 persones en 11 oficines a les principals ciutats europees, oferint serveis integrats de desenvolupament, gestió d’actius i gestió immobiliària.

Et podria interessar:

IMG-20240125-WA0000 (2)
Punyed: laboratoris, vacunes i aigües minerals
muntatge_sant_jordi
REDESSA celebrarà Sant Jordi amb activitats culturals i de networking adreçades als professionals dels seus centres d'empresa
Cartell_fira_cambrils_final
La 65a Fira de Cambrils aposta per la sostenibilitat, la inclusió social i la dinamització local
històries empresarials reus empresa