Reus Empresa

La setmana de la Formació Professional, a l’Espai Llotja de Reus

Reus Empresa
20/03/2023
Cartell de la primera mostra de grau mitjà PFI-PTT Reus FP.

 

L’espai Llotja acollirà aquesta setmana dues convocatòries vinculades a la promoció de la Formació Professional en tots els àmbits de difusió (instituts, empreses i famílies). Ambdues es desenvoluparan a l’espai de la Llotja de Reus. El dimarts 21 de març serà el torn de la Fira de l’FP Dual i el dimecres 22 de la Mostra de Grau Mitjà PPI-PTT Reus FP.

La fira de l’FP DUAL

La Cambra organitza el dimarts 21 de març una nova edició de la Fira de l’FP DUAL, una convocatòria que persegueix tres grans objectius com són assessorar a empreses en els avantatges de participar a l’FPDual, informar de les diferents alternatives de l’FPDual que demana el teixit empresarial del territori i millorar l’ocupabilitat de les persones mitjançant l’experiència professional.

Les empreses que disposaran d’estand propi a la fira són Indústries Teixidó, Indústries Preciber, LyondellBasell, Elring Klinger, Port Aventura, MaserGrup, Liasa, Emasa, Escardó, Ajuntament de Reus i l’Institut Villablanca. I els instituts presents a la mostra són tots els de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus com és el cas de l’INS Ramon Berenguer IV de Cambrils, l’Escola d’Hoteleria de Cambrils, l’INS Antoni Ballester de Mont-roig, l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, l’Escola Agrària de Gandesa, l’INS Priorat de Falset i els instituts de Reus INS Tapiró, INS Gaudí, INS Domènech i Montaner, INS Baix Camp, Escola d’Horticultura i Escola Maria Rosa Molas.

La Fira es complementa amb un programa paral·lel d’activitats que es realitza a les dependències de l’edifici corporatiu. És el cas dels Cafès de Treball amb instituts i empreses que es realitzaran a primera hora del matí i de la tarda, la taula rodona de casos d’èxit que moderarà Maria del Olmo o el Vermut Cambra «Noves mentalitats per a les empreses del segle XXI», a càrrec de la consultora Elena Palma que es realitzarà a les 13:00 h.

Durant la jornada de la fira es duran a terme activitats i demostracions dels diferents centres participants.

L’horari de la mostra serà de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 20:00 h.

La Mostra de Grau Mitjà PPI-PTT Reus FP

El dimecres 22 de març el mateix espai Llotja es convertirà en l’escenari de la Mostra de Grau Mitjà PPI-PTT Reus FP. Es tracta de la primera edició d’aquesta convocatòria que neix per la mateixa inquietud dels instituts de Reus de posar en valor la seva oferta en aquest àmbit educatiu. La voluntat de l’organització és realitzar aquesta mostra l’any en el qual la fira Camins d’FP no es faci a Reus, com és el cas d’enguany atenent que es realitzarà a Tarragona. Cal recordar que la fira CAMINS D’FP es va iniciar a l’espai Llotja per posar en valor l’oferta global dels centres que impart eixen FP a Reus. Aquesta és una iniciativa que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus, del Consell de la Formació Professional de Reus i del Pla Educatiu d’Entorn de Reus.

Hi participaran els Instituts Baix Camp, Domènech i Montaner, Gaudí, Horticultura i Jardineria, Josep Tapiró, el Col·legi Maria Rosa Molas, Mas Carandell, i com a centre convidat l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis.

La mostra es complementa amb un programa d’activitats paral·lel com és la xerrada sobre «El paper de la dona en l’àmbit tecnològic i la indústria» a càrrec d’alumnes i professorat de l’INS Domènech i Montaner que es farà a les 11.30 h. I la xerrada «Els itineraris formatius de formació professional després de l’ESO» a càrrec de Meritxell Pujol, orientadora del SOAC del Pla Educatiu d’Entorn que es realitzarà a les 18 h. Ambdues activitats es desenvoluparan a la sala d’actes.

L’horari de la mostra serà de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 20:00 h.

 

Et podria interessar:

Reus Viu el Vi 2
La Reus Viu el Vi canvia d'ubicació i es digitalitza
JoanBoque_2
Joan Boqué Reverter, una visió empresarial i ciutadana
Renders_estació_de_Bellissens-20230208134407
Adjudicada la construcció de la nova estació de Bellissens, per 9,8 milions
històries empresarials reus empresa