Reus Empresa

Coselva treballa en els darrers detalls del projecte d’extracció d’olis

Reus Empresa
10/11/2022
Coselva utilitzarà un sistema més sostenible i pioner a Catalunya.

 

La cooperativa Coselva ultima el seu projecte per a la producció d’olis amb la construcció d’un centre que permetrà fer valdre l’oliva i els fruits secs. El nou centre neix arran de les necessitats de l’entitat i de la cooperativa de Castellvell del Camp, que va ser absorbida aquest exercici per la mateixa Coselva.

El primer objectiu de la cooperativa resultant de la fusió, que manté el nom de Coselva, ha estat la inversió de 4 milions d’euros en un nou trull a Mas d’en Víctor, una finca de 50 hectàrees destinada a la investigació.

El trull -amb capacitat per 4 milions de quilos d’olives- utilitzarà un sistema més sostenible i pioner a Catalunya consistent en l’extracció al buit de l’oli d’oliva. Amb aquesta tècnica, l’oli s’extreu totalment en fred de manera que les aromes, els polifenols i els àcids grassos es mantenen intactes i permeten obtenir un producte molt diferenciat.

A més, amb la finalitat d’evitar la temporalitat de la campanya d’oli i augmentar la rendibilitat de les instal·lacions, al nou molí també es preveu fer extraccions de l’oli dels fruits secs per aconseguir farines desgreixades destinades a la indústria alimentària. Així mateix, la pinyolada d’oliva i l’aigua usada en el procés es reciclaran i es reutilitzaran per regar els camps dels socis.

Et podria interessar:

descarga (6)
Els reusencs que van intentar portar la fàbrica de Ford
RP Presentació Tercera Fase Espais Vius-20230323120155
La tercera fase de Reus Espais Vius revitalitzarà l'eix comercial del nord de la ciutat
RP-Presentació-Oficina-Atenció-a-l_Empresa-20230322120256
L'Ajuntament de Reus presenta un estudi per impulsar una Oficina d'Atenció a l'Empresa
històries empresarials reus empresa