Reus Empresa

L’èxit (inesperat) de la campanya de mecenatge empresarial de la Cambra de Reus

Reus Empresa
03/10/22

En aquests prop de 30 mesos, la Cambra de Comerç ha aconseguit l’ajuda econòmica d’una cinquantena d’empreses.

Un moment de l’acte celebrat al Pere Mata el passat dijous

 

El març del 2020 la pandèmia de la Covid va venir a sacsejar totes les estructures de la societat. Per a moltes famílies, un drama. Els efectes de la covid van colpejar molt durament les empreses, que van experimentar una de les pitjors situacions de crisis viscudes en els últims decennis.

Les conseqüències de la pandèmia van afectar la pràctica totalitat de sectors productius, excepte, singularment, a les companyies de serveis i subministraments, enfocades a pal·liar directament els efectes de la pandèmia en les persones. Un moment, en fi, que va danyar igualment aquelles iniciatives relacionades amb el mecenatge o l’esponsorització d’activitats vinculades al suport empresarial.

En aquest marc tan dur i d’efectes imprevisibles, la Cambra de Comerç de Reus va decidir iniciar una campanya de captació d’ajudes empresarials; uns fons que donarien suport a la institució cameral en les seves àrees de servei a les empreses de la seva demarcació. La iniciativa, encapçalada pel mateix president de l’entitat, Jordi Just, va tenir inicialment algunes reticències en el si de la institució, però finalment es van fer els primers passos el mateix mes de març de 2020. I és que era urgent per a l’entitat obrir un front d’aportacions econòmiques voluntàries, fins llavors pràcticament inèdit en la Cambra.

Convé subratllar que Just -que va accedir a la presidència de la Cambra el 22 de maig de 2019-,  es van trobar amb un fet que pateixen totes les cambres des de fa anys: la dificultat d’obtenir ingressos. Una situació delicada que en altres àmbits geogràfics ha fet desaparèixer cambres de comerç històriques o, com a sortida més honorable, ha donat pas a la fusió d’entitats camerals veïnes.

La situació del moment i la novetat de la iniciativa, efectivament, no van ajudar a iniciar un camí fàcil precisament. Molt lentament, les primeres empreses van anar apuntant-se a donar suport. Així, en aquests prop de 30 mesos, la Cambra de Comerç ha aconseguit l’ajuda econòmica d’una cinquantena d’empreses del seu territori d’influència: Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta, i alguna altra entitat i companyia d’altres àmbits geogràfics.

Dijous passat, la Cambra va organitzar un acte en els pavellons nobles del Pere Mata, amb gran afluència de directius i empresaris. Es va voler amb aquesta iniciativa reconèixer a les entitats i empreses que han ajudat econòmicament en tot aquest temps. Una ajuda perquè la Cambra pugui continuar amb la seva activitat i obri també nous fronts en benefici del teixit empresarial del seu territori.

Et podria interessar:

IMG-20240125-WA0000 (2)
Punyed: laboratoris, vacunes i aigües minerals
muntatge_sant_jordi
REDESSA celebrarà Sant Jordi amb activitats culturals i de networking adreçades als professionals dels seus centres d'empresa
Cartell_fira_cambrils_final
La 65a Fira de Cambrils aposta per la sostenibilitat, la inclusió social i la dinamització local
històries empresarials reus empresa